Rolgevormd aluminium profiel

Specialist in rolgevormde aluminium profielen

Overeem is specialist in het ontwikkelen en produceren van dunwandige complexe rolgevormde aluminium profielen van 0,25 tot 2,5 mm.

We zijn gespecialiseerd in complexe aluminium profielen met strenge visuele eisen en geïntegreerde bewerkingen.

In-line bewerkingen in rolgevormde aluminium profielen

Rolvormen is het in een continu proces vervaardigen van een profiel uit bandmateriaal. Het aluminium doorloopt meerdere stations met rollensets waarmee de profielen hun vorm krijgen. Tijdens het rolvormen kunnen gelijktijdige bewerkingen plaatsvinden zoals doordrukken, snijden, decoreren, perforeren, buigen, enzovoort. Rolgevormde aluminium profielen onderscheiden zich hierdoor van andere technieken als extruderen of kanten/zetten.

Rolgevormde profielen met aluminium

Het rolvormproces is zeer interessant omdat er binnen relatief korte tijd grote series gemaakt kunnen worden. Aluminium profielen met een gelijke dwarsdoorsnede en nauwkeurigheid. Overeem verwerkt daarnaast ook blank of verzinkt staal en tevens bijzondere materialen zoals voorgelakt-, foliebekleed- of hoogglans RVS materiaal met beschermfolie in hun rolgevormde profielen.

Onze engineers zijn in staat om in een vroeg stadium mee te denken over uw specifieke wensen op het gebied van dunwandige gerolvormde aluminium profielen. Zo bevorderen we samen de functionaliteit en de maakbaarheid van uw aluminium profielen. Dit levert u nieuwe inzichten én ook kostenbesparingen op.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden?

Klik naar ons contactformulier en stel uw vraag. U kunt ons ook telefonisch bereiken op +31 (0)318 - 69 78 11.

Overeem BV

Radonstraat 16
6718 WS Ede NL
0031 (0)318 697 811